Mainokset

Leipä Artisokkaleivät resepti

Mainokset

Leipä Artisokkaleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 1 t 20 min
  3. Artisokkaleivät
  4. 12 annosta
  5. 5 dl vehnäjauhoja
  6. 1 tl suolaa
  7. 1 tl sokeria
  8. 1 kpl kuivahiivapussia
  9. 3 dl vettä (kädenlämpöistä)
  10. Täyte
  11. 200 g artisokansydämiä
  12. ½ kpl vihreää paprikaa
  13. ½ dl oliiveja (vihreitä)
  14. 150 g mozzarellajuustoa
  15. 1 kpl valkosipulinkynttä
  16. 1 rkl tuoretta rosmariinia
  17. 1 tl suolaa
  18. ¼ tl mustapippuria
  19. Sekoita jauhot, suola, sokeri ja kuivahiiva kulhossa. Kaada jauhojen
  20. joukkoon sen verran vettä, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei
  21. tarttuvaa. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla, kunnes se on
  22. kimmoisaa eli noin 10 minuuttia.
  23. Nosta taikina takaisin öljyttyyn kulhoon ja peitä se öljytyllä
  24. tuorekelmulla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa
  25. kaksinkertaiseksi Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  26. Paloittele täytettä varten artisokansydämet, vihreä paprika ja oliivit.
  27. Kuivata artisokkia hieman talouspaperin päällä. Suikaloi mozzarella.
  28. Sekoita ainekset ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja
  29. rosmariini. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  30. Kumoa kohonnut taikina työpöydälle ja vaivaa vielä pari minuuttia.
  31. Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi suorakulmaiseksi levyksi.
  32. Levitä päälle täyte ja kääri taikina rullalle, kuten kääretorttu.
  33. Leikkaa rulla 3 cm paksuiksi paloiksi. Asettele palat leivinpaperille
  34. leikkauspinta ylöspäin ja kohota uudelleen.
  35. Paista, kunnes artisokkaleivät ovat kullankeltaisia eli 1520
  36. minuuttia.

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit