Mainokset

Leipä Joululeipä resepti

Mainokset

Leipä Joululeipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 40 min
  3. Joululeipä
  4. 2 kpl
  5. 50 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  6. 5 dl piimää
  7. 50 g hiivaa
  8. 1 dl siirappia
  9. 75 g kaljamallasta
  10. 1 dl rusinoita
  11. 2 tl suolaa
  12. ½ rkl pomeranssinkuorta
  13. ½ rkl inkivääriä
  14. 1 tl neilikkaa
  15. 5 dl ruisjauhoja
  16. 6 dl sämpyläjauhoja
  17. Päälle
  18. 1 dl manteleita
  19. Voiteluun
  20. 1 rkl siirappia
  21. 1 rkl vettä
  22. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Liuota kädenlämpöisen piimän joukkoon
  23. hiiva. Lisää siirappi, maltaat, (rusinat), suola, jauhetut mausteet ja
  24. osa jauhoista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot
  25. sekä jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja
  26. irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta leivinliinalla peitettynä
  27. vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  28. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Vaivaa palat jauhotetulla
  29. alustalla. Leivo soikeiksi leiviksi ja nosta leivinpaperilla
  30. vuorattuihin leipävuokiin tai leivinpaperille pellille. Paina syvälle
  31. leipien pintaan manteleita. Levitä leiville leivinliina ja anna niiden
  32. kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa.
  33. Pistele joululeivät haarukalla ja nosta vuoat ritilälle uunin
  34. alatasolle. Kypsennä 175 asteessa 30 - 40 minuuttia, kunnes joululeivät
  35. ovat pinnaltaan kauniin ruskeita.
  36. Voitele kypsien joululeipien päällys siirappivedellä ja jätä leivät
  37. jäähtymään peittämättä.

Kuva galleriasta

tee

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit