Mainokset

Leipä Maalaisvehnäleivät resepti

Mainokset

Leipä Maalaisvehnäleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 25 min
  3. maalaisvehnäleivät
  4. 2 kpl
  5. 25 g hiivaa
  6. 3 dl vettä
  7. 1½ tl suolaa
  8. 5 dl hiivaleipäjauhoja
  9. 2 dl vehnäjauhoja
  10. ½ dl rypsiöljyä
  11. Leivontaan
  12. 1 dl hiivaleipäjauhoja
  13. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 desiä vehnä-hapanjuurta
  14. ), suola ja 3 dl hiivaleipäjauhoja puuhaarukalla
  15. sekoittaen. Lisää 2 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita voimakkaasti.
  16. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, ja
  17. lisää loppuvaiheessa mieluiten huoneenlämpöinen öljy.
  18. Peitä kulho liinalla, ja kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti. Jos
  19. hapanjuuri ja öljy ovat olleet kylmiä, kohota vielä kauemmin, kunnes
  20. taikina on kaksinkertainen.
  21. Kytke uuni 250 asteeseen. Työnnä tyhjä pelti uuniin kuumenemaan.
  22. Ripottele jauhot leivinalustalle. Kumoa taikina jauhojen päälle ja jaa
  23. se kahtia. Käsittele taikinaa tässä vaiheessa kevyesti, jotta
  24. valmiiseen leipään jää isoja ilmakuplia.
  25. Nostele taikina jauhotetuin käsin levyksi leivinalustalle. Nosta levyn
  26. reunat päällekkäin, jotta saat pitkulaisen leivän, ja taitos jää leivän
  27. päälle. Leivo toinen taikinapuolikas samoin.
  28. Nosta maalaisvehnäleivät leivinpaperin päälle ja siirrä paperi kuumalle
  29. pellille. Viskaa uunin pohjalle 1 dl vettä, jotta saat leiville rapean
  30. pinnan. Työnnä leipäpelti uunin alimmalle tasolle. Paista ensin noin 10
  31. minuuttia. Vähennä uunin lämpö 200 asteeseen, ja paista
  32. maalaisvehnäleipiä vielä noin 15 minuuttia.

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit