Mainokset

Leipä Marjaisa mallasleipä resepti

Mainokset

Leipä Marjaisa mallasleipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Marjaisa mallasleipä
  4. 2 kpl
  5. 4 dl vettä
  6. 50 g kaljamallasta
  7. ½ dl kuivattuja karpaloita
  8. ½ dl kuivattuja mustikoita
  9. 200 g kermaviiliä
  10. 50 g hiivaa
  11. 1 dl siirappia (leipä-)
  12. 1½ tl suolaa
  13. 6 dl hiivaleipäjauhoja
  14. 4 dl ruisjauhoja
  15. Pinnalle
  16. ½ dl kuivattuja karpaloita
  17. Leipäsiirappi on leipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu
  18. mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka parantaa leivän makua.
  19. Kiehauta kaljamaltaat ja marjat vedessä.
  20. Siirrä seos taikinakulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili. Liuota
  21. joukkoon hiiva, kun seos on kädenlämpöistä. Lisää siirappi ja suola.
  22. Sekoita taikinaan jauhot puuhaarukalla. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  23. Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan.
  24. Kohota noin tunnin ajan huoneenlämmössä.
  25. Painele kevyesti karpaloita mallasleipien pinnalle. Paista marjaisia
  26. mallasleipiä 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit