Mainokset

Leipä Patongit resepti

Mainokset

Leipä Patongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 2 t 20 min
  3. Patongit
  4. 3 kpl
  5. 4 dl vettä
  6. 25 g hiivaa
  7. 1 tl suolaa
  8. 1 rkl oliiviöljyä
  9. 6 dl durumvehnäjauhoja
  10. Oliivitäyte
  11. 2 dl oliiveja (kalamata)
  12. 2 dl tuoretta basilikaa
  13. 6 rkl parmesaanijuustoa (raastettuna)
  14. 3 kpl valkosipulinkynttä
  15. 1 tl mustapippuria
  16. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot (67
  17. dl) vähitellen. Alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota
  18. leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (huoneenlämmössä noin ½
  19. tuntia tai jääkaapissa reilu tunti).
  20. Poista oliiveista kivet. Pane kaikki ainekset kapeaan kulhoon ja
  21. soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
  22. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat noin 35 x 20
  23. cm:n levyiksi. Levitä oliivitäyte taikinalevyille. Kääri levyt rullalle
  24. kääretortun tapaan pidemmästä reunasta. Rullaa patonkien päät
  25. suipoiksi.
  26. Nosta patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Leikkaa
  27. terävällä veitsellä patonkeihin vinot viillot. Kohota noin tunti
  28. huoneenlämmössä.
  29. Paista patonkeja 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  30. Jäähdytä patongit ritilällä ilman leivinliinaa, jotta ne pysyvät
  31. rapeina.

Kuva galleriasta

grillaus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit