Mainokset

Leipä Yrttileipä resepti

Mainokset

Leipä Yrttileipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Yrttileipä
  4. 2 kpl
  5. 10 dl vettä
  6. ½ dl fariinisokeria
  7. 2 rkl suolaa
  8. 2 rkl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
  9. 2 dl ohrajauhoja
  10. 4 kpl kuivahiivapussia
  11. 18 dl hiivaleipäjauhoja
  12. 150 g margariinia (rasvaa 60 %) (sulatettuna)
  13. Päälle
  14. 2 rkl tuoretta rosmariinia
  15. 1 tl sormisuolaa
  16. 2 rkl oliiviöljyä
  17. Lisää reilusti kädenlämpöiseen (43 astetta) veteen fariinisokeri, suola
  18. ja yrttisekoitus. Sekoita ohrajauhojen joukkoon kuivahiivat ja lisää
  19. nesteeseen osan hiivaleipäjauhojen kanssa. Alusta taikinaan loput
  20. jauhot ja lisää loppuvaiheessa mukaan rasvasula. Taikina saa jäädä
  21. pehmeäksi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin puoli
  22. tuntia.
  23. Nujerra taikina leivinpöydällä ja jaa kahtia. Taputtele taikina
  24. leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille ohuiksi leipäsiksi.
  25. Kohota taikina uudelleen.
  26. Painele kohonneeseen taikinaan sormenpäillä kuoppia. Riivi päälle
  27. tuoretta rosmariinia ja ripottele päälle suolaa sekä oliiviöljyä.
  28. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  29. Leikkaa yrttileipä hieman jäähtyneenä tarjolle.
  30. Yrttileipä maistuu aina parhaimmalta vastapaistettuna. Valmista
  31. taikina ohjeen mukaan toiseen kohotukseen asti, mutta pakasta sitten
  32. leivät peltien päällä. Pakkaa jäätyneinä pusseihin. Juhlapäivän aamuna
  33. ota leivät sulamaan ja anna niiden kohota. Jatka taas ohjeen mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit