Mainokset

LeipäHapan ruisleipä ( Hapu rukkileib) resepti

Mainokset

LeipäHapan ruisleipä ( Hapu rukkileib) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 pv 5 t 15 min
  3. Hapan ruisleipä Hapu rukkileib
  4. 3 kpl
  5. Taikinajuuri
  6. 2 dl ruisjauhoja
  7. 2 dl vettä
  8. ½ tl sokeria
  9. 10 g hiivaa
  10. ½ rkl piimää
  11. Taikina
  12. 5 dl vettä
  13. 25 g hiivaa
  14. 2 rkl sokeria
  15. 1 rkl suolaa
  16. 1 rkl juustokuminaa
  17. 900 g ruisjauhoja
  18. Sekoita kaikki taikinajuuren ainekset ja peitä kulho kelmulla. Anna
  19. juuren hapantua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
  20. Lisää taikinajuureen kädenlämpöinen vesi, johon olet liuottanut hiivan.
  21. Lisää sokeri, suola, kuminan sekä ruisjauhoja vähitellen. Alusta
  22. taikinaa voimakkaasti ja lisää ruisjauhoja, kunnes saat tukevan
  23. taikinan. Ripottele taikinalle ruisjauhoja, peitä kulho liinalla ja
  24. anna taikinan kohota vielä noin 2 tuntia.
  25. Nujerra taikina ja jaa se leivinpöydällä kolmeen osaan. Muotoile
  26. taikinapaloista pienet pyöreät limput ja peitä leivät liinalla. Anna
  27. leipien kohota noin tunti.
  28. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele leivät vedellä ja pistele niiden
  29. pinnat haarukalla. Paista happamia ruisleipiä ensin 45 minuuttia.
  30. Vähennä lämpö sitten 125 asteeseen ja paista leipiä vielä puoli tuntia.
  31. Kääri valmiit ruisleivät leivinliinaan ja anna jäähtyä ennen
  32. leikkaamista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit