Mainokset

Leipäjuuri Vehnä-hapanjuuri resepti

Mainokset

Leipäjuuri Vehnä-hapanjuuri resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 0 s
  2. Passiivinen 2 pv
  3. Juurileipä vaihe1
  4. 1 annosta
  5. 4½ dl vehnäjauhoja
  6. 4 dl vettä
  7. Päivä 1, aamu: Sekoita 2½ dl jauhoja ja 2 dl kylmää vettä
  8. kierrekantisessa, isossa lasipurkissa. Kiinnitä kansi paikoilleen. Anna
  9. seistä huoneenlämmössä iltaan.
  10. Päivä 1, ilta: Ravista purkkia, ja anna seistä huoneenlämmössä aamuun.
  11. Päivä 2, aamu: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista
  12. tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä iltaan.
  13. Päivä 2, ilta: Lisää juureen 1 dl jauhoja ja 1 dl kylmää vettä. Ravista
  14. tasaiseksi. Siirrä purkki jääkaappiin.
  15. Päivä 3: Taikinajuuren pitäisi olla valmis. Valmiissa juuressa on
  16. kuplia, ja se tuoksuu raikkaan happamalta. Käytä osa leivontaan tai
  17. siirrä juuri jääkaappiin odottamaan käyttöä.
  18. Jos et käytä juurta heti: Lisää juureen kerran viikossa 2 rkl kylmää
  19. vettä ja 2 rkl vehnäjauhoja. Siirrä sitten purkki huoneenlämpöön 1012
  20. tunniksi, kunnes juuri lähtee uudelleen käymään. Säilytä jääkaapissa.
  21. Kun olet ottanut juurta käyttöön: Lisää juureen noin 1 dl jauhoja ja 1
  22. dl kylmää vettä, ja nosta huoneenlämpöön 1012 tunniksi, kunnes juuri
  23. lähtee uudelleen käymään. Nosta sitten jääkaappiin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit