Mainokset

Leipätikku Kauralyhde-suolakeksit resepti

Mainokset

Leipätikku Kauralyhde-suolakeksit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Kauralyhde-suolakeksit
  4. 15 kpl
  5. 2 dl auringonkukansiemeniä
  6. 1 dl karpaloita (kuivattuna)
  7. 7 dl vehnäjauhoja
  8. 1½ tl leivinjauhetta
  9. 1 tl suolaa
  10. 150 g voita
  11. 3 kpl munaa
  12. 1½ dl kevytmaitoa
  13. Pinnalle
  14. 1 kpl munaa
  15. 1 dl kaurahiutaleita
  16. 1 tl sormisuolaa
  17. Silppua kuivatut karpalot.
  18. Hiero jauhot, leivinjauhe, suola ja voi muruiksi käsin tai
  19. monitoimikoneessa. Lisää munat, maito, auringonkukansiemenet ja
  20. karpalot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  21. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa
  22. taikina paperille ja taputtele jauhotetuin sormin litteäksi levyksi.
  23. Voitele levy munalla ja ripota pintaan kaurahiutaleita ja
  24. suolahiutaleita.
  25. Paista levyä noin 30 minuuttia. Leikkaa levy muutaman sentin levyisiksi
  26. pitkiksi viipaleiksi ja käännä viipaleet kyljelleen, leikkuupinta
  27. ylöspäin.
  28. Nosta pelti takaisin uuniin. Laske uunin lämpö 125 asteeseen ja kuivata
  29. kauralyhde-suolakeksejä vielä noin ½ tuntia.
  30. Kauralyhde-suolaeksit säilyvät jääkaapissa vähintään viikon,
  31. pakastimessa useamman kuukauden. Lämmitä kylmät keksit pikaisesti
  32. uunissa ennen tarjoilua.

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit