Mainokset

Leipätikku Kuivat kapeat leivät resepti

Mainokset

Leipätikku Kuivat kapeat leivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Kuivat kapeat leivät
  4. 20 kpl
  5. Punajuurigrissinit
  6. 1 kpl punajuurta (raastettuna)
  7. ¾ dl vettä
  8. Pinaattigrissinit
  9. 150 g pinaattia (pakaste)
  10. ¼ dl vettä
  11. Lisäksi
  12. 15 g hiivaa
  13. ½ dl oliiviöljyä
  14. 1½ tl suolaa
  15. 5 dl hiivaleipäjauhoja
  16. Pinnalle
  17. 2 rkl oliiviöljyä
  18. 2 tl sormisuolaa
  19. Valitse joko punajuuri- tai pinaatti-grissinit. Hiivan, öljyn, suolan
  20. ja jauhojen määrä on mitoitettu vain yhdelle taikinalle. Jos teet
  21. molempia, tuplaa ohjeen aineiden määrät.
  22. Mittaa punajuuriraaste tai sulanut pakastepinaatti sekä vesi kulhoon.
  23. Liuota joukkoon hiiva. Lisää öljy ja suola sekä jauhot vähitellen.
  24. Taikina on hyvin tiivistä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja
  25. alusta kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa.
  26. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin
  27. ajan.
  28. Jaa taikina noin 20 osaan. Pyörittele taikinapalat ohuiksi, noin 30
  29. sentin tangoiksi. Sivele tankojen pintaan öljyä ja pyöritä tangot
  30. suolassa.
  31. Nostele leipätangot pelleille leivinpaperin päälle, peitä liinalla ja
  32. anna kohota noin 15 minuuttia. Kuumenna sillä välin uuni 200 asteeseen.
  33. Paista grissinejä 1520 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja hiukan
  34. ruskistuneita.
  35. Dippaa grissinejä palsternakkadippiin eli palsternakkakostukkeeseen.
  36. Jos käytät tuoretta pinaattia, tarvitset taikinaan 1 dl vettä ja 2 dl
  37. tuoretta pinaattia silputtuna.

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit