Mainokset

Leipävanukasta Anjan tapaan resepti

Mainokset

Leipävanukasta Anjan tapaan resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Leipavanukasta Anjan tapaan
  4. 4 annosta
  5. 12 kpl ranskanleipäviipaletta
  6. 1½ rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  7. Väliin
  8. 1 dl hilloa (paiston kestävää)
  9. ½ dl mantelirouhetta
  10. 1 rkl sitruunankuoriraastetta
  11. Munamaito
  12. 2 kpl munaa
  13. 4 dl kevytmaitoa
  14. 2 rkl sokeria
  15. Voitele leipäviipaleet voilla. Voitele pitkänmallinen leipävuoka.
  16. Asettele leipäviipaleet kerroksittain vuokaan. Ripottele leipien väliin
  17. hilloa, rouhittuja manteleita ja / tai sitruunan raastettua kuorta.
  18. Valmista munamaito. Sekoita muniin maito ja sokeri. Kaada seos leipien
  19. päälle. Pistele leipiä haarukalla, jotta neste valuu vuoan pohjalle
  20. asti. Anna leipien turvota noin puoli tuntia, jotta ne vettyvät
  21. kaikkialta.
  22. Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes munamaito on
  23. hyytynyt.
  24. Jäähdytä vanukasta hiukan. Tarjoa vanukas hillon ja kermavaahdon kera.
  25. Anneli Sundströmin tädin Anjan bravuuri on aina ollut leipävanukas.
  26. Vanha vaalea leipä laitettiin sokerin ja puolukkahillon kanssa uuniin
  27. munamaidon kera. Välillä Anja teki samasta ohjeesta kauraversion,
  28. jolloin vehnäleivät korvattiin kaurahiutaleilla. Tämän leipävanukkaan
  29. ohje löytyi 50-luvulla suositusta keittokirjasta Otavan suuri
  30. keittokirja.

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit