Mainokset

Leivät Italialaiset focaccia-sämpylät resepti

Mainokset

Leivät Italialaiset focaccia-sämpylät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. Italialaiset focaccia-sämpylät
  4. 8 kpl
  5. 50 g hiivaa
  6. 2 tl suolaa
  7. 3½ dl vettä
  8. 7 dl vehnäjauhoja
  9. ¾ dl oliiviöljyä
  10. Pinnalle
  11. 1 rkl oliiviöljyä
  12. 1 rkl sormisuolaa
  13. 2 rkl tuoretta rosmariinia
  14. ½ dl kivettömiä oliiveja
  15. Kietaise jokainen sämpylä tiiviisti folioon, niin täyte ei valahda
  16. reppuun.
  17. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen
  18. vähitellen vehnäjauhot ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina
  19. kimmoisaksi.
  20. Peitä taikinakulho liinalla ja nosta astia lämpimään, vedottomaan
  21. paikkaan. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
  22. Muotoile taikina pötköksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele
  23. taikinapalat pyöreiksi sämpylöiksi ja painele ne litteiksi.
  24. Sivele sämpylöiden pinnalle öljyä ja ripottele suolaa sekä rosmariinia.
  25. Puolita oliivit ja painele ne sämpylöiden pinnalle.
  26. Paista italialaisia focaccia-sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15
  27. minuuttia, kunnes niiden pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.
  28. Leikkaa jäähtyneistä sämpylöistä hattu irti. Koverra sämpylöistä
  29. hieman sisusta pois. Valuta jokaisen sämpylän sisään noin
  30. teelusikallinen paahdettujen kasvisten marinointiöljyä. Täytä sämpylät
  31. paahdetuilla kasviksilla ja nosta hattu sämpylöiden päälle.
  32. Voit halutessasi viipaloida sämpylöiden väliin maukasta juustoa
  33. kasvisten kaveriksi.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

lohikala

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit