Mainokset

Leivät Seikkailijan patongit resepti

Mainokset

Leivät Seikkailijan patongit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 13 t 15 min
  3. Seikkailijan patongit
  4. 10 kpl
  5. 5 dl vettä
  6. 20 g hiivaa
  7. 2½ tl suolaa
  8. 1 rkl ruokaöljyä
  9. 5 dl grahamjauhoja
  10. 5 dl hiivaleipäjauhoja
  11. Viisikkotahna
  12. 150 g maustekurkkuja
  13. 125 g kirsikkatomaattia
  14. 1 dl majoneesia
  15. 200 g tuorejuustoa (maustamaton)
  16. 1 tl sinappia
  17. ½ tl mustapippuria
  18. Lisäksi
  19. 1 kpl jäävuorisalaattia
  20. 125 g kirsikkatomaattia
  21. Tee patonkitaikina edellisenä iltana. Mittaa taikinakulhoon vesi ja
  22. liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot nesteeseen
  23. vähitellen. Vatkaa taikinaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
  24. Taikina jää löysäksi. Peitä taikina muovikelmulla ja nosta kulho
  25. jääkaappiin yön ajaksi.
  26. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
  27. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja ripottele pintaan jauhoja.
  28. Leikkaa taikina terävällä veitsellä 10 pitkulaiseen osaan.
  29. Nosta taikinapala kerrallaan ilmaan ja roikottele sitä käsissäsi, jotta
  30. taikina pitenee patongin tapaiseksi pötköksi. Älä puristele
  31. taikinapalaa turhaan, jotta ilmakuplat taikinan sisällä eivät rikkoudu.
  32. Nosta patongit pellille. Anna kohota liinan alla vielä 40 minuuttia.
  33. Kuumenna kohotuksen loppuvaiheessa uuni 225 asteeseen.
  34. Paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 15 minuuttia, kunnes patongit
  35. ovat kauniisti ruskistuneita.
  36. Valmista viisikkotahna. Kuutioi maustekurkut ja kirsikkatomaatit.
  37. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, sinappi ja pippuri notkeaksi tahnaksi.
  38. Lisää joukkoon maustekurkut sekä tomaatit ja sekoita tasaiseksi.
  39. Täytä jäähtyneetseikkailijan patongit paksuilla palvikinkkupaloilla,
  40. viisikkotahnalla ja salaatilla.
  41. Pakasta loput leivät seuraavan yllätysseikkailun varalle.

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit