Mainokset

Leivos Aleksanterinleivokset resepti

Mainokset

Leivos Aleksanterinleivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Aleksanterinleivokset
  4. 30 palaa
  5. 500 g voita
  6. 2½ dl sokeria
  7. 1 rkl vaniljasokeria
  8. 2 kpl keltuaista
  9. 1 kpl sitruunaa
  10. 10 dl vehnäjauhoja
  11. Täyte
  12. 250 g manteleita (kuorittuna)
  13. 2 kpl valkuaista
  14. ½ dl sokeria
  15. 300 g marmeladia (omena)
  16. Kuorrutus
  17. 5 dl tomusokeria
  18. ½ dl sitruunamehua
  19. 1½ tl elintarvikeväriä (punainen)
  20. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele munista varovasti keltuaiset
  21. ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon ja vatkaa seos
  22. tasaiseksi.
  23. Mausta taikina halutessasi sitruunankuorella. Pese sitruuna
  24. huolellisesti harjaten ja raasta siitä uloin, keltainen pinta. Säästä
  25. sitruunan mehu kuorrutukseen. Lisää voiseokseen sitruunankuoriraaste
  26. sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä turhaan vaivaa.
  27. Peitä kulho kelmulla ja nosta taikina jääkaappiin jähmettymään noin
  28. puoleksi tunniksi.
  29. Paahda manteleita kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen,
  30. kunnes mantelit ovat saaneet kullankeltaisen värin ja ne tuoksuvat
  31. voimakkaasti. Kumoa mantelit heti monitoimikoneen kulhoon tai
  32. mortteliin ja jauha ne karkeaksi jauheeksi.
  33. Kaavi taikina kulhosta ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapalat
  34. leivinpapereiden päällä ohuiksi, uunipellin kokoisiksi levyiksi.
  35. Tee täyte. Vatkaa valkuaiset ja sokeri tanakaksi vaahdoksi ja kääntele
  36. joukkoon mantelijauhe.
  37. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  38. Nosta toinen taikinalevyistä leivinpapereineen uunipellille. Levitä
  39. levyn päälle vadelmamarmeladi ja sen päälle manteliseos.
  40. Kumoa toinen taikinalevy täytteen päälle ja irrota leivinpaperi. Älä
  41. huoli, jos päällimmäinen torttulevy repeää hiukan. Halkeamat
  42. korjaantuvat uunissa.
  43. Kypsennä torttua uunissa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä.
  44. Kumoa aleksanterintorttu halutessasi toisen pellin tai suuren
  45. leikkuulaudan avulla ylösalaisin ja irrota leivinpaperi. Alapuoli
  46. tortusta on aivan sileä, ja kuorrutus on helpompi levittää.
  47. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja
  48. elintarvikeväri keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla
  49. sitruunamehua tai vettä. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen
  50. levyn päälle.
  51. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa aleksanterinkakkulevy
  52. annospaloiksi.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit