Mainokset

Liha-sipulipiirakka

Mainokset

Liha-sipulipiirakka
 
Aineosat
  • haaleaa vettä
  • (noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • Siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä
  • 25 g voita
  • (25 g) hiivaa
  • 500 g sipulia silputtuna
  • 1 prk (2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa
  • öljyä
  • 150 g pekonikuutioita
  • suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 munaa
  • ripaus suolaa ja pippuria
Ohjeet
  1. Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit