Mainokset

Lihakastike Piparjuuriliha resepti

Mainokset

Lihakastike Piparjuuriliha resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Piparjuuriliha
  4. 5 annosta
  5. 800 g naudan lapaa tai etuselkää
  6. 10 dl vettä
  7. 2 kpl porkkanaa
  8. 1 kpl sipulia
  9. ¼ kpl juuriselleriä
  10. 100 g piparjuurta
  11. 1 tl suolaa
  12. 2 tl maustepippuria (kokonaisia)
  13. 1 kpl laakerinlehteä
  14. Kastike
  15. 2 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  16. 2 rkl vehnäjauhoja
  17. 1 rkl viinietikkaa
  18. 1 tl sokeria
  19. 1 rkl piparjuurta (raastettuna)
  20. 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  21. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  22. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja huuhtele se. Pane liha kattilaan
  23. ja kaada vesi päälle. Veden tulee peittää liha. Kuumenna kiehuvaksi.
  24. Poista pinnalle muodostuva vaahto.
  25. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja paloitellut kasvikset sekä mausteet.
  26. Keitä, kunnes liha on kypsää eli noin 1½ -2 tuntia.
  27. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.
  28. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot. Sekoita ja anna
  29. kuohahtaa. Lisää 4 desiä lihan keitinlientä koko ajan hyvin sekoittaen.
  30. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää mausteet ja kerma. Anna kiehahtaa.
  31. Lisää kastikkeeseen suupaloiksi paloitellut lihat. Tarkista maku, ja
  32. lisää tarvittaessa piparjuurta, suolaa ja pippuria.
  33. Tarjoa piparjuurilihaa peruna-juuressoseen tai keitettyjen perunoiden
  34. kanssa.

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit