Mainokset

Lihakauppiaan kyljykset

Mainokset

Lihakauppiaan kyljykset
 
Aineosat
  • ripaus sokeria
  • pientä sipulia
  • öljyä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tomaattisosetta
  • 1 - 2 suolakurkkua
  • vettä
  • porsaankyljystä
  • persiljasilppua
  • 2-3 valkosipulinkynttä halutessasi
  • vehnäjauhoja
  • 150 g pekonikuutioita tai 25 g laardia
  • 1 ,2 dl smetanaa
  • 2 paprikaa
  • valkopippuria ja paprikaa
  • tuoreita herkkusieniä
Ohjeet
  1. Valitse kyljyksiä, joissa on hiukan rasvaa. Leikkaa niiden reunaan saksilla viillot, jotka estävät käpertymisen paistamisen aikana. Sekoita suola, valkopippuri ja paprika ja ripottele kyljysten pintaan. Laita pekonikuutiot sulamaan kylmään paistinpannuun lämpöä vähitellen nostaen. Kun pannussa on rasvaa, kuumenna se äkkiä kuumaksi. Käännä kyljykset jauhoissa ja ruskista 2 kerrallaan ruskeiksi.Nosta lopuksi kaikki ruskistetut kyljykset pannuun. Alenna levyn lämpöä, lisää vesi, tomaattisose ja pippuri. Peitä pannu kannella ja hauduta kyljykset pehmeiksi. Lisää pannuun lopuksi hiukan sokeria, smetana ja persiljasilppu.Kuumenna toisessa pannussa hiukan öljyä ja kypsennä siinä vaaleanruskeiksi ensin kuoritut ja lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon suikaloitua paprikaa ja tarpeen mukaan lohkotut herkkusienet. Kypsennä sekoittaen, kunnes paprika pehmenee hiukan, mutta älä keitä liikaa. Lisää lopuksi joukkoon kuutioidut suolakurkut.Kaada kyljykset kastikkeineen vadille ja kasvisseos niiden päälle. Jauha pintaan vielä mustapippuria, jos haluat.

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit