Mainokset

Lihaliemi Jänisliemi resepti

Mainokset

Lihaliemi Jänisliemi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Hunajaiset jänisfileet balsamikastikkeella
  4. 4 annosta
  5. 2 kg jänistä (luita ja jämälihoja)
  6. 1 rkl oliiviöljyä
  7. 4 kpl porkkanaa
  8. 2 kpl sipulia
  9. 200 g juuriselleriä
  10. 20 dl vettä
  11. 1 kpl valkosipulinkynttä
  12. ¼ dl tomaattipyreetä
  13. 2 rkl valkopippuria (kokonaisia)
  14. 2 rkl katajanmarjoja
  15. 1 tl neilikkaa
  16. 1 kpl tähtianista
  17. 2 kpl laakerinlehteä
  18. 1 tl timjamia
  19. 7½ dl punaviiniä
  20. 1 dl madeiraviiniä
  21. Liemen kirkastaminen: Kaada liemi siivilän läpi puhtaaseen
  22. kattilaan. Erota kahdesta munasta keltuaiset erilleen. Riko
  23. munankuoret hienoksi ja sekoita ne valkuaisten joukkoon. Nosta
  24. liemikattila miedolle lämmölle ja kaada joukkoon
  25. munankuori-munanvalkuaisseos. Näyttää todella hurjalta, mutta hetken
  26. kuluttua valkuaiset ja kuoret nousevat yhtenä kakkuna pinnalle. Se
  27. on helppo poistaa reikäkauhalla ja yllätys yllätys kattilassa on
  28. kauniin kirkasta lientä. Joskus tempun joutuu toistamaan, mutta
  29. lopputuloksena on upea kirkas liemi joka sopii vaikka
  30. riistaillallisen väliruoaksi.
  31. Kuumenna uuni 200 asteiseksi ja öljyä uunipelti. Levitä luut sekä
  32. jämälihat pellille ja ruskista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele paloja
  33. välillä ja varo, että ne eivät pala.
  34. Leikkaa kuoritut porkkanat, sipuli ja juuriselleri paloiksi ja lisää ne
  35. luiden ja lihojen sekaan vartin kuluttua.
  36. Kun lihat ovat ruskistuneet ota pelti pois uunista, kaada rasva pois ja
  37. siirrä kasvikset, luut ja lihat tilavaan kattilaan tai jos mahdollista,
  38. suureen valurautapataan.
  39. Lisää pataan vesi sekä valkosipulinkynsi ja tomaattipyree. Kiehauta ja
  40. kuori pinnalle noussut vaahto tarkkaan pois. Lisää loput mausteet.
  41. Keitä kunnes vettä on jäljellä enää noin 3 desiä. Lisää pataan
  42. punaviini sekä madeira ja keitä keskilämmöllä vähintään 2 tuntia.
  43. Nosta pata liedeltä ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Jos haluat
  44. vielä voimakkaamman makuista jänislientä, keitä sitä vielä kokoon
  45. kovalla tulella.
  46. Jänisliemen voit käyttää sellaisenaan kastikkeiden pohjiin ja patoihin.
  47. Jänisliemestä saa kuitenkin upean alkuruoan jos sen viitsii kirkastaa.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

pizza

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit