Mainokset

Lihapata Lammaspata marokkolaisittain resepti

Mainokset

Lihapata Lammaspata marokkolaisittain resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Lammaspata marokkolaisittain
  4. 8 annosta
  5. 1½ kg lampaanlihaa (luutonta lapaa, etuselkää tai paistia)
  6. 15 kpl sipulia (pikkuisia)
  7. 2 kpl valkosipulinkynttä
  8. 2 kpl tuoretta chiliä
  9. 2 rkl oliiviöljyä
  10. 2 dl vettä
  11. 200 g kuivattuja taateleita (kuivattuja, pehmeitä)
  12. 20 g tuoretta inkivääriä (raastettuna)
  13. 2 rkl punaviinietikkaa
  14. 2 rkl fariinisokeria
  15. 2 tl suolaa
  16. ½ tl mustapippuria
  17. 1 kpl kanelitankoa
  18. ½ tl neilikkaa (kokonaisia)
  19. 2 kpl laakerinlehteä
  20. 400 g kuorittuja tomaatteja (tölkissä)
  21. 2 dl vettä
  22. 2 dl tuoretta korianteria (hienonnettuna)
  23. Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Jos
  24. käytät luista lapaa, poista halutessasi enimmät kalvot. Luutonta lihaa
  25. käyttäessäsi paloittele se reiluiksi kuutioiksi.
  26. Kuori pikkusipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista
  27. siemenet ja kalvot. Hienonna chili.
  28. Ruskista lihat oliiviöljyssä valurautapannulla kolmessa erässä.
  29. Kumoa ne pataan. Huuhdo pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada
  30. liemi pataan.
  31. Kuullota lopuksi sipulit ja chilit, kumoa ne pataan. Sekoita joukkoon
  32. taatelit, inkivääri, etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kumoa päälle
  33. tomaatit. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon.
  34. Kuumenna kiehuvaksi ja säädä liesi miedolle lämmölle. Haudutusajan
  35. pituus riippuu valitsemastasi lihasta. Hauduta lapaa ja etuselkää noin
  36. 3 tuntia, paistipaloille riittää 2 tuntia. Voit myös hauduttaa padan
  37. 150-asteisessa uunissa. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää vettä
  38. tarvittaessa.
  39. Viimeistele lammaspata korianterilla.
  40. Tarjoa marokkolainen lammaspata keitetyn couscousin kanssa.

Kuva galleriasta

lohi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit