Mainokset

Lihapata Metsämiehen sorsapata resepti

Mainokset

Lihapata Metsämiehen sorsapata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Metsämiehen sorsapata
  4. 1 annosta
  5. 480 g heinäsorsan rintaa
  6. 1 rkl voita
  7. ¼ tl suolaa
  8. ¼ tl mustapippuria
  9. 200 g kantarelleja
  10. 2 kpl salottisipulia (silputtuna)
  11. 2½ dl kuivaa valkoviiniä
  12. 2 dl lihalientä
  13. 360 g smetanaa
  14. ½ dl punaviiniä
  15. Kuutioi rintalihat ja ruskista ne voissa kovalla lämmöllä pienissä
  16. erissä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kumoa lihat
  17. valurautapataan. Ruskista kantarelleja voissa muutama minuutti kovalla
  18. lämmöllä ja lisää nekin pataan.
  19. Vähennä lämpöä ja kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä muutama
  20. minuutti. Älä anna sipulien ruskistua. Kaada sipulit pataan. Lisää
  21. valkoviini sekä lihaliemi ja kiehauta keitos. Kuori pinnalle nouseva
  22. vaahto ja rasva tarkkaan pois.
  23. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia ja lisää kaksi purkkia smetanaa.
  24. Keitä vielä 20 minuuttia ilman kantta ja lisää sitten 1 purkki smetanaa
  25. ja punaviini. Anna sorsapadan kiehua vielä kymmenen minuuttia ja
  26. sorsapata on valmis tarjottavaksi vaikkapa keitettyjen perunoiden ja
  27. raikkaan vihreän salaatin kera.
  28. Ruokajuomana olut tai kivennäisvesi on oivallinen. Viiniystävä
  29. valitsee täyteläisen uuden maailman zinfandelin, esimerkiksi Beringerin
  30. North Coast Zinfandelin, australialaisen Rosemount Shiraz Cabernetin
  31. tai eteläafrikkalaisen Roodebergin.

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit