Mainokset

Lihapata Omenainen uunipata resepti

Mainokset

Lihapata Omenainen uunipata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Omenainen uunipata
  4. 2 annosta
  5. 1 kpl sipulia
  6. 1 kpl valkosipulinkynttä
  7. 250 g karjalanpaistilihaa
  8. 1 rkl voita
  9. 1 tl hunajaa
  10. ½ tl suolaa
  11. ½ tl viinietikkaa
  12. ¼ tl inkivääriä
  13. ¼ tl kanelia
  14. 1½ dl vettä
  15. 1 kpl omenaa
  16. 2 rkl persiljaa (silputtuna)
  17. 2 rkl smetanaa
  18. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja
  19. leikkaa se muutamaan osaan. Nosta sipulit ja lihat pieneen,
  20. kannelliseen uunivuokaan ja lisää joukkoon mausteet. Kaada päälle vesi
  21. ja peitä pata kannella.
  22. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa vähintään 1½ tuntia. Lisää
  23. sitten kuorittu ja lohkottu omena, persilja sekä smetana. Tarkista maku
  24. ja lisää tarvittaessa suolaa sekä halutessasi ripaus mustapippuria.
  25. Anna uunipadan kypsyä vielä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat
  26. pehmenneet.
  27. Nauti omenaisen uunipadan seurana keitettyjä perunoita tai riisiä ja
  28. ruokajuomana maitoa tai piimää.
  29. Lihapata saa maukasta kalsiumlisää manteleista. Lisää pataan ½ dl
  30. manteleita yhdessä omenoiden kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit