Mainokset

Lihapata Punajuuri-poropata resepti

Mainokset

Lihapata Punajuuri-poropata resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Punajuuri-poropata
  4. 4 annosta
  5. 1 dl mustatorvisieniä (kuivattuna)
  6. 2 dl vettä
  7. 4 kpl punajuurta
  8. 1 kpl porkkanaa
  9. 2 kpl perunaa (puikula)
  10. 1 kpl punasipulia
  11. 3 kpl valkosipulinkynttä
  12. ⅙ kpl keräkaalia
  13. 90 g pekonia
  14. 1 rkl voita
  15. 500 g poronkäristyslihaa
  16. 3 dl keskiolutta (Karhu Korpisavu)
  17. 150 g sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuina)
  18. ½ tl suolaa
  19. Murskaa kuivatut sienet ja pane ne kuumaan veteen likoamaan.
  20. Kuori punajuuret ja porkkana. Suikaloi ne ohueksi tai raasta raastimen
  21. karkealla terällä.
  22. Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori.
  23. Pilko perunat, sipulit, kaali ja pekoniviipaleet.
  24. Kumoa kasvikset, pekonipalat ja käristysliha liedenkestävään
  25. uunipataan. Valuta sienistä vesi talteen. Lisää sienet pataan. Kuullota
  26. kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää nokare voita tarvittaessa.
  27. Kaada vajaa pullo olutta pataan. Ripottele sinihomejuusto sekaan ja
  28. nosta kansi päälle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
  29. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa sienten liotusvettä tai olutta.
  30. Tarkista suola ja jatka punajuuri-poropadan kypsentämistä vielä tunti.
  31. Punajuuri-poropadan lisäkkeeksi sopivat survotut puolukat ja
  32. suolakurkkusuikaleet.
  33. Juomasuositus: Porter.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit