Mainokset

LihapataLampaanliha-paprikahöystö ( Pörkölt) resepti

Mainokset

LihapataLampaanliha-paprikahöystö ( Pörkölt) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Lampaanliha-paprikahöystö annos lautasella
  4. 6 annosta
  5. 600 g lampaanpaistia
  6. 2 kpl sipulia
  7. 2 kpl valkosipulinkynttä
  8. 1 rkl voita
  9. 1 rkl rypsiöljyä
  10. 2 dl tuoretta rosmariinia (silputtuna)
  11. 1 rkl paprikajauhetta
  12. 1½ tl suolaa
  13. ½ tl mustapippuria
  14. ¼ tl chilijauhetta
  15. 3 dl lihalientä (osa voi olla punaviiniä)
  16. ½ dl tomaattipyreetä
  17. 2 kpl tomaattia (kuutioituna)
  18. 1 kpl punaista paprikaa (silputtuna)
  19. Lisäksi
  20. 200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  21. Ota liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistamista. Leikkaa
  22. liha noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  23. Kuumenna voi ja öljy padassa. Ruskista lihat kahdessa erässä. Lisää
  24. joukkoon sipulit ja mausteet. Sekoita joukkoon lihaliemi ja
  25. tomaattipyree. Lisää tomaatit ja paprikapalat. Hauduta miedolla
  26. lämmöllä hetki ja varmista, että liha on kypsää ja mureaa. Tarkista
  27. lampaanliha-paprikahöystön maku.
  28. Pörköltin voi periaatteessa tehdä mistä lihasta tahansa. Jos käytät
  29. vähärasvaista, hyvin raakakypsytettyä lihaa, kuten karitsan
  30. paahtopaistia, jätä haudutteluvaihe lyhyeksi. Sitkeämmät ruhonosat
  31. vaativat tunnin, kahdenkin hauduttelun mureutuakseen. Maistamalla
  32. tarkistat tilanteen.

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit