Mainokset

Lihapiirakat

Mainokset

Lihapiirakat
 
Aineosat
  • vehnäjauhoja
  • 300 g paistinjauhelihaa
  • 100 g margariinia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • puuroriisiä
  • vettä
  • 50 g hiivaa
  • hiivaleipäjauhoja
  • öljyä esim. auringonkukkaöljyä
  • 1 tl yrttimaustetta
Ohjeet
  1. Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Sekoita pehmeä margariini taikinaan sekä loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja molemmat tangot 10 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Aseta 1½ rkl täytettä jokaisen levyn keskelle. Taivuta taikinan toinen puoli kanneksi ja painele reunat huolellisesti kiinni. Leikkaa taikinapyörällä ylimääräinen taikina pois. Kuumenna öljy valurautapadassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun taikinapala ruskistuu noin minuutissa. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan rasvaan. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta valumaan talouspaperille lautasen päälle.

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit