Mainokset

Lihapiirakka

Mainokset

Lihapiirakka
 
Aineosat
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 tl paprikajauhetta
  • rouhittua mustapippuria
  • vettä
  • 1 punainen paprika
  • pitkäjyväistä riisiä
  • 1 tl suolaa
  • kasvisliemikuutio
  • öljyä
  • (600 g) isoa lehtitaikinalevyä
  • 1 kpl kananmuna voiteluun
Ohjeet
  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Keitä riisi kasvisliemessä kypsäksi ja valuta huuhtomatta ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen paahtua. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää paprika ja mausteet jauhelihaseokseen ja kääntele seosta hetken aikaa. Sekoita kypsennetty riisi ja jauhelihaseos keskenään ja anna seoksen jäähtyä täysin. Jaa taikinalevy niin, että toinen osa on kaksi kertaa suurempi kuin toinen. Nosta pienempi pala kaulimatta leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä sille jäähtynyt jauhelisariisiseos. Kauli hieman isompaa taikinapalaa jauhotetulla pöydällä ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat koristeeksi ja taita levyn reunoja hieman pohjan alle. Koristele pinta taikinareunoilla tai leikkaa saksilla koristeita pinnalle. Voitele piirakan pinta munalla ja paista 225 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa tarvittaessa, jottei pinta tummu liikaa. Tarjoile salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit