Mainokset

Lihapiirakka Lihapullakruunut resepti

Mainokset

Lihapiirakka Lihapullakruunut resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Lihapullakruunut
  4. 30 kpl
  5. 500 g voitaikinaa
  6. Lihapullataikina
  7. ¾ dl vettä
  8. ½ dl korppujauhoja
  9. ½ tl suolaa
  10. ½ tl paprikajauhetta
  11. ¼ tl valkopippuria
  12. ½ kpl sipulia
  13. 1 kpl valkosipulinkynttä
  14. 1 kpl munaa
  15. 300 g naudan paistijauhelihaa
  16. Ota taikinalevyt sulamaan ja valmista sillä aikaa lihapullataikina.
  17. Sekoita vesi ja korppujauhot kulhossa ja anna turvota hetki.
  18. Lisää joukkoon mausteet, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi, muna
  19. ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  20. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia kostutetuin käsin.
  21. Leikkaa taikinalevy (9 x 18 cm) poikittain kolmeen osaan. Leikkaa
  22. terävällä veitsellä jokainen osa sahalaitaisesti halki. Yhdestä palasta
  23. tulee 2 kruunua ja jokaisesta taikinalevystä 6 kruunua. Taivuta
  24. taikinapalat kruunun muotoon ja nipistä tiukkaan kiinni. Pane jokaisen
  25. kruunun sisään lihapulla.
  26. Nosta valmiit lihapullakruunut leivinpaperin päälle uunipellille.
  27. Paista uunissa 225 asteessa 1520 minuuttia.
  28. Halutessasi voit voidella kruunut munalla, saat niihin lisää väriä ja
  29. kiiltoa.
  30. Tästä reilusta annoksesta riittää lihapullakruunuja seuraavan päivän
  31. lounaalle tai iltapalalle.
  32. Lihapullakruunut maistuvat maukkaammilta lämmitettyinä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit