Mainokset

Lihapiirakka Ohraisa lihapiirakka resepti

Mainokset

Lihapiirakka Ohraisa lihapiirakka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Ohraisa lihapiirakka
  4. 2 kpl
  5. 1½ dl ohrahelmiä
  6. 4 dl vettä
  7. ½ tl suolaa
  8. 400 g sika-nautajauhelihaa
  9. 1 kpl sipulia (hienonnettuna)
  10. 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  11. 400 g valkokaalia (suikaloituna)
  12. 1 tl suolaa
  13. 1 tl mustapippuria
  14. 1 rkl siirappia
  15. 1½ tl timjamia
  16. Lisäksi
  17. 800 g lehtitaikinaa (pakaste) (isoja)
  18. Voiteluun
  19. 1 kpl munaa
  20. Keitä ensin ohra. Mittaa kattilaan vesi ja mausta se suolalla. Kiehauta
  21. ja lisää ohrahelmet. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin 15
  22. minuuttia. Sekoita välillä. Kaada kypsät ohrahelmet lävikköön ja
  23. valuta. Anna jäähtyä hieman.
  24. Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulit ja kaali. Hauduttele
  25. keskilämmöllä niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla,
  26. mustapippurilla, siirapilla ja timjamilla. Kääntele lopuksi joukkoon
  27. ohrahelmet. Nosta pannu liedeltä.
  28. Kauli lehtitaikinalevyt hieman isommiksi. Jaa täyte molempien levyjen
  29. keskelle pituussuunnassa ja taita reunat täytteen päälle. Kostuta
  30. vedellä taikinan reunoja hieman niin ne pysyvät paremmin kiinni. Käännä
  31. piirakat leivinpaperilla peitetylle uunipellille siten, että saumakohta
  32. jää alapuolelle.
  33. Painele vielä piirakan päät tiukasti kiinni haarukalla. Pistele pintaan
  34. myös muutama reikä haarukalla, niin höyryt pääsevät ulos eikä taikinan
  35. pinta repeä paiston aikana.
  36. Voitele lihapiirakkojen pinnat munalla ja paista ohraisia
  37. lihapiirakoita 200-asteisessa uunissa 3040 minuuttia.

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit