Mainokset

Lihapullakastike Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa resepti

Mainokset

Lihapullakastike Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
  3. 8 annosta
  4. 1 kpl paahtoleipäviipaletta
  5. 2 dl kevytmaitoa
  6. 1 rkl oliiviöljyä
  7. 1 kpl sipulia (hienonnettuna)
  8. 4 kpl valkosipulinkynttä
  9. 2 kpl munaa
  10. 100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
  11. 1 tl muskottipähkinää
  12. 1 rkl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
  13. 1 tl suolaa
  14. ½ tl mustapippuria
  15. 750 g sika-nautajauhelihaa
  16. Kastike
  17. 1 rkl rypsiöljyä
  18. 1 dl sipulia (hienonnettuna)
  19. 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  20. 800 g tomaattimurskaa
  21. 2 dl vettä
  22. 2 rkl kasvisfondia
  23. Tarjoiluun
  24. 600 g spagettia
  25. 50 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
  26. Murenna leipä kulhoon ja kaada maito päälle. Sekoita ja anna seistä
  27. muutama minuutti.
  28. Kuumenna pannulla öljyä, lisää sipulit ja paista pehmeiksi.
  29. Lisää kulhoon sipulit sekä kaikki loput mureketaikinan ainekset ja
  30. sekoita tasaiseksi.
  31. Muotoile taikina lihapulliksi vedellä kostutetuin käsin. Nosta
  32. lihapullat vieri viereen leivinpaperille pellille.
  33. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia.
  34. Valmista kastike. Kuumenna öljy isossa korkeareunallisessa pannussa,
  35. lisää sipulit ja kuullota ne.
  36. Kaada pannulle tomaattimurska ja tölkkien huuhteluvesi (noin 2 dl).
  37. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fondi. Tarkista maku ja mausta
  38. tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla tai esimerkiksi
  39. chilimausteseoksella.
  40. Lisää kastikkeeseen valmiit lihapullat ja anna kiehua miedolla
  41. lämmöllä, kunnes pasta on valmista ja valutettu. Lisää kastikkeeseen
  42. tarvittaessa vettä.
  43. Tarjoa italialiset lihapullat tomaattikastikkeessa -annoksen lisäksi
  44. vastaraastettua parmesaania.
  45. Lihapullia kannattaa tehdä samalla vaivalla reilu annos. Jos oheisen
  46. ohjeen määrä tuntuu isolta kerrallaan tarjottavaksi, pakasta puolet
  47. seuraavaa kertaa varten. Tee siinä tapauksessa kastiketta vain puoli
  48. annosta.

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit