Mainokset

Lihapullat Poro-sienipyörykät resepti

Mainokset

Lihapullat Poro-sienipyörykät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Poro-sienipyörykät
  4. 50 kpl
  5. 700 g poronlihaa (jauhettuna)
  6. 5 dl suppilovahveroita
  7. 2 kpl sipulia (silputtuna)
  8. 2 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  9. 1 rkl voita
  10. 1 tl hunajaa
  11. ¾ dl korppujauhoja
  12. 200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  13. 2 kpl munaa
  14. 2 rkl lihafondia
  15. 2 rkl tuoretta rosmariinia (silputtuna)
  16. 1 tl suolaa
  17. ¾ tl mustapippuria
  18. ½ tl valkopippuria
  19. ¼ tl neilikkaa
  20. 1 kpl laakerinlehteä (hienonnettuna)
  21. Lisäksi
  22. 2 dl puolukkasurvosta (sokeroitu)
  23. Sulata jauheliha pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  24. Puhdista sienet ja silppua ne. Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla,
  25. kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon sipulit, voi ja hunaja.
  26. Kääntele, kunnes seos on raukeaa. Siirrä sivuun jäähtymään.
  27. Mittaa kulhoon korppujauhot. Sekoita joukkoon ranskankerma, munat,
  28. fondi ja mausteet. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
  29. Lisää kulhoon sieniseos ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi
  30. murekemassaksi.
  31. Pyöritä massasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Lado lihapullat
  32. leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20
  33. minuuttia.
  34. Tarjoa poro-sienipyöryköiden lisänä puolukkasurvosta ja
  35. juuresmosaiikkia.
  36. Voit tehdä poro-sienipyörykät hyvissä ajoin ja pakastaa ne. Sulata
  37. poropullat jääkaapissa vuorokauden ajan ja kuumenna ne paistinpannussa
  38. rasvatilkassa, niin saat kauniin ruskean ja rapean pinnan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit