Lihapyörykät resepti
Mainokset
Lihapyörykät resepti
Aineosat
Ohjeet
- 30 min
- Lihapyorykat
- 8 annosta
- 1 kg sika-nautajauhelihaa
- 2 kpl sipulia
- 2 dl ruokakermaa
- 1½ dl korppujauhoja
- 6 rkl pestoa (punainen)
- 1 kpl munaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkopippuria
- Kastike
- 3 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- ¼ dl tomaattipyreetä
- 2½ dl ruokakermaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma. Kuullota sipulisilppu pannulla
- rasvassa. Anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja pyörittele pulliksi.
- Paista pyörykät kypsäksi pannulla tai uunissa 225 asteessa noin 15
- minuuttia.
- Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Kaada sekaan
- lihaliemi ohuena norona koko ajan sekoittaen.
- Anna kiehua hiljalleen parin minuutin ajan.
- Pane sekaan tomaattipyre ja kerma.
- Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa kastike
- lihapyöryköiden kanssa.
- Sinkku + nuori pariskunta: Valmista puolikas annos. Käytä esimerkiksi
- luomulihaa. Mausteeksi pestokastikkeen tilalle karritahnaa,
- juustoraastetta tai chiliä. Tee kastike valmiista pastakastikkeesta tai
- kastikepohjasta itse maustamalla.
- Pienten lasten perhe: Käytä vähärasvaista tai kalkkunanjauhelihaa.
- Kuullotetut sipulit voi puristaa siivilän läpi. Kastike ja lihapullat
- tarjotaan erikseen.
- Vanhempi pariskunta: Puolikas annos. Lihaksi paisti-, lampaan- tai
- hirvenjauhelihaa. Kastikkeeseen esimerkiksi kantarelleja tai
- suppilovahveroita. Lihapullien mausteeksi esimerkiksi pinjansiemeniä,
- aurinkokuivattuja tomaatteja, parmesaanijuustoraastetta ja rusinoita.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
