Lihavuoka Porkkana-lammasvuoka resepti
Mainokset
Lihavuoka Porkkana-lammasvuoka resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 25 min
- Porkkana-lammasvuoka
- 6 annosta
- 5 dl vettä
- ¾ tl suolaa
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä (basmati)
- 1 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl ruokaöljyä
- 400 g porkkanaa (kuorittuna)
- 4 dl lihalientä
- 250 g savustettua lammasta
- ⅓ rkl tuoretta timjamia
- ½ tl tuoretta rosmariinia
- ½ tl valkopippuria (rouhittuna)
- 1 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
- 100 g cheddarjuustoa (viipaleina)
- Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi. Lisää huuhdotut riisit, silputtu
- sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Keitä noin 12 minuuttia.
- Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada kuuma riisi vuokaan.
- Viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Keitä porkkanoita lihaliemessä noin 3 minuuttia.
- Suikaloi lämminsavulammas tai palvikinkku ja levitä suikaleet riisin
- päälle. Valuta lihaliemi porkkanaviipaleista kulhoon, lisää joukkoon
- mausteet ja kaada liemi vuokaan. Levitä päälle juustoviipaleet ja
- asettele porkkanaviipaleet juustoviipaleiden päälle limittäin. Pane
- rosmariinioksa porkkanaviipaleiden päälle.
- Kuumenna ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Tarjoa porkkana-lammasvuoka raikkaan salaatin kanssa.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
