Mainokset

Limetillä maustettu marjahillo

Mainokset

Limetillä maustettu marjahillo
 
Aineosat
  • limetinmehua
  • 2 - 3 limetin hienoksi raastettu kuori
  • vettä
  • 4 l marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, herukoita, mansikoita)
  • 1 kg hillosokeria
Ohjeet
  1. Puhdista ja perkaa marjat tarvittaessa. Huuhtele ne kylmällä vedellä, jos on tarpeen. Paloittele isokokoiset marjat pienemmiksi. Mittaa kattilaan vesi, limetinmehu ja marjat. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.Nosta kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä välillä sekoitellen. Kuori pinnalta tarvittaessa vaahtoa. Mausta hillo lopuksi raastetulla limetinkuorella.Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin. Hillo hyytyy lopulliseen koostumukseensa noin vuorokaudessa.

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit