Mainokset

Limppu Hilkan viinimarjalimppu resepti

Mainokset

Limppu Hilkan viinimarjalimppu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 3 t 15 min
  3. Hilkan viinimarjalimppu
  4. 3 kpl
  5. 5 dl piimää
  6. 5 dl kevytmaitoa
  7. 50 g hiivaa
  8. 2½ dl hunajaa
  9. 1½ rkl suolaa
  10. 4 dl mustaherukoita
  11. 150 g ruismallasta
  12. 3 dl neljänviljanhiutaleita
  13. 10 dl ruisjauhoja
  14. 10 dl vehnäjauhoja
  15. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimän ja maidon seokseen tai juuston
  16. valmistuksesta jääneeseen heraan. Lisää hunaja, suola,
  17. mustaviinimarjat, maltaat ja hiutaleet.
  18. Lisää ruisjauhot sekä vehnäjauhot vähitellen. Sekoita taikina nopeasti
  19. tasaiseksi, sen kummempaa vaivaamista ei tarvita.
  20. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota tunnin ajan.
  21. Voitele 3 leipävuokaa. Kumoa taikina leivinpöydälle ja nujerra siitä
  22. ilmakuplat pois. Jaa taikina vuokiin ja tasoita. Peitä vuoat liinalla
  23. ja anna leipien kohota vielä tunnin ajan.
  24. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kypsennä leipiä noin 1 t 15 min.
  25. Tarkista kypsyys kumoamalla yksi viinimarjalimpuista työlaudalle.
  26. Limppu on kypsä, kun se pohjaan kopautettaessa kuulostaa ontolta.
  27. Kumoa viinimarjalimput vuoistaan ritilän päälle ja anna jäähtyä liinan
  28. alla.

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit