Mainokset

Limppu Setsuuri eli hapanimelä limppu resepti

Mainokset

Limppu Setsuuri eli hapanimelä limppu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Setsuri eli hapanimelä limppu
  4. 2 kpl
  5. Taikinajuuri
  6. 5 dl piimää
  7. 25 g hiivaa
  8. 2 dl ruissihtijauhoja
  9. 2 dl grahamjauhoja
  10. Taikina
  11. 50 g voita
  12. 25 g hiivaa
  13. ½ dl vettä
  14. 2 tl suolaa
  15. 1 rkl fenkolinsiemeniä
  16. 1 rkl pomeranssinkuorta
  17. 2 dl siirappia
  18. 70 g ruismallasta
  19. 11 dl hiivaleipäjauhoja
  20. Voiteluun
  21. 1 rkl vettä
  22. 1 rkl siirappia
  23. Valmista taikinajuuri. Sekoita hiiva haaleaan (noin 25 ºC) piimään.
  24. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja tee siihen
  25. pari ilmareikää. Anna juuren käydä huoneenlämmössä vedottomassa
  26. paikassa 23 tuntia. Näin juuri happanee ja imeltyy.
  27. Valmista taikina. Sulata voi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja
  28. sekoita mausteiden, siirapin ja maltaiden (1 dl) kanssa taikinajuureen.
  29. Alusta jauhot taikinaan ensin puuhaarukalla ja lopuksi käsin. Lisää
  30. jäähtynyt voi alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se
  31. irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä,
  32. vedottomassa paikassa 1½-kertaiseksi, noin 30 minuuttia. Paina
  33. taikinaa sormella, jos painauma tasoittuu nopeasti, taikina on kohonnut
  34. tarpeeksi.
  35. Vaivaa kohonnut taikina leivinalustalla ja leivo siitä kaksi
  36. pitkänmallista limppua. Nosta limput kohoamaan leivinpaperille pellille
  37. 1520 minuutiksi.
  38. Voitele limput siirappivedellä ja pistele ne tikulla tai haarukalla.
  39. Paista 200 asteessa 2535 minuuttia.
  40. Kokeile setsuurileivän kypsyyttä kopauttamalla limpun pohjaa: jos siitä
  41. kuuluu ontto, kumiseva ääni leipä on kypsä.
  42. Voit tehdä taikinan myös yleiskoneessa. Käytä jauhoja riittävästi,
  43. mutta ei liikaa. Kova taikina nousee hitaammin ja leipä on kuivaa.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit