Mainokset

LimppuRuislimppu ( Råglimpa) resepti

Mainokset

LimppuRuislimppu ( Råglimpa) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 2 t 10 min
  3. Ruislimppu Råglimpa
  4. 2 kpl
  5. 5 dl piimää
  6. 35 g hiivaa
  7. 1½ dl siirappia
  8. 1 rkl suolaa
  9. 1½ tl anista
  10. 1½ tl fenkolinsiemeniä
  11. ½ tl pomeranssinkuorta (jauhettuna)
  12. 5 dl vehnäjauhoja
  13. 9 dl ruisjauhoja
  14. 50 g voita
  15. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää
  16. siirappi, suola ja mausteet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja osa
  17. ruisjauhoista. Lisää pehmeä voi sekä loput ruisjauhot ja alusta taikina
  18. tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä noin tunti.
  19. Nujerra taikina ja jaa se jauhotetulla leivinpöydällä kahteen osaan.
  20. Muotoile osat pitkänomaisiksi limpuiksi ja nosta ne pellille
  21. leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  22. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista ruislimppuja noin 40 minuuttia.
  23. Limput ovat kypsiä, kun ne pohjaan koputettaessa kuulostavat ontoilta.
  24. Kääri valmiit ruislimput pyyhkeeseen ja anna niiden jäähtyä ennen
  25. leikkaamista.

Kuva galleriasta

vesimeloni

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit