Mainokset

Linssikeitto Linssi-kasviskeitto resepti

Mainokset

Linssikeitto Linssi-kasviskeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Linssi-kasviskeitto
  4. 8 annosta
  5. 3 dl linssejä (punaisia)
  6. 15 dl vettä
  7. 2 rkl kasvisfondia
  8. 1 kpl purjoa
  9. 3 kpl valkosipulinkynttä
  10. 3 kpl porkkanaa
  11. 200 g juuriselleriä
  12. ¼ dl tomaattipyreetä
  13. 2 kpl laakerinlehteä
  14. ½ rkl yrttimaustesekoitusta (suolaton)
  15. ½ tl pippurisekoitusta
  16. ½ tl suolaa
  17. 2 rkl persiljaa (hienonnettuna)
  18. Tarjoiluun
  19. 200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  20. Kaada linssit siivilään ja huuhtele hyvin. Mittaa vesi kattilaan ja
  21. kuumenna se kiehuvaksi.
  22. Murenna liemikuutiot veteen. Hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi
  23. hyvin huuhdottu purjo. Lisää ne kattilaan. Leikkaa juurekset pieniksi
  24. kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lusikoi kattilaan tomaattipyree ja
  25. lisää laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja lisää
  26. sitten linssit.
  27. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää loppupuolella yrttimauste ja
  28. mausta lisäksi pippurisekoituksella ja tarvittaessa suolalla.
  29. Ripottele linssi-kasviskeiton pinnalle persiljaa. Tarjoa
  30. linssi-kasviskeiton kanssa ranskankermaa tai ruokajogurttia.
  31. Mausta ranskankerma tai ruokajogurtti esim. chilillä tai currylla.
  32. Muut kuin kasvissyöjät voivat halutessaan lisätä keittoon esim.
  33. paistettuja nakki-, kinkku- tai pekonipaloja.

Kuva galleriasta

ananaskana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit