Mainokset

Lohi-purjopiirakka

Mainokset

Lohi-purjopiirakka
 
Aineosat
  • leivinjauhetta
  • suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 purjo (300 g)
  • kylmäsavulohta
  • kylmää vettä
  • 1 dl ruokakermaa
  • öljyä
  • vehnäjauhoja
  • mustapippuria
  • hienonnettua tilliä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 100 g margariinia
Ohjeet
  1. Pohja: Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytettä. Täyte: Suikaloi lohi. Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti. Hienonna tilli. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Sekoita joukkoon tilli ja suolaa ja pippuria. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit