Mainokset

Lohta simpukkakastikkeella resepti

Mainokset

Lohta simpukkakastikkeella resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Lohta simpukkakastikkeella
  3. 8 annosta
  4. 500 g sinisimpukoita
  5. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  6. 1 g sahramia
  7. 3 dl kuohukermaa
  8. 1 kpl valkosipulinkynttä
  9. 1 kpl laakerinlehteä
  10. ½ tl suolaa
  11. ¼ tl cayennenpippuria
  12. 800 g lohta
  13. ½ tl merisuolaa
  14. ½ tl mustapippuria
  15. 1 tl sitruunamehua
  16. Pese simpukat juoksevan veden alla voimakkaasti harjaten tai puukolla
  17. rapsuttaen. Poista simpukoista roikkuva parta. Käytettävien simpukoiden
  18. tulee olla kiinni. Jos simpukka on auki, kopauta kuorta kevyesti ja jos
  19. simpukka pysyy edelleen auki, heitä se pois.
  20. Pane käsitellyt simpukat ja viini laakeaan kasariin ja kuumenna niitä
  21. kannen alla välillä ravistaen noin 4 minuuttia, kunnes simpukat
  22. aukeavat.
  23. Nosta auenneet simpukat kulhoon ja hylkää aukeamattomat. Valuta
  24. jäljelle jäänyt liemi siivilän läpi kulhoon. Lisää liemeen sahrami ja
  25. anna sen seistä 15 minuuttia.
  26. Nosta liemi kattilaan. Lisää kerma, hienonnettu valkosipuli,
  27. laakerinlehti, suola ja cayennepippuri ja anna kastikkeen kiehua noin
  28. 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Sekoita koko ajan. Nosta kastike
  29. syrjään.
  30. Kuumenna paistinpannu ja paista lohipaloja noin 23 minuuttia per puoli
  31. tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Ripottele fileille merisuolaa ja
  32. pippuria. Peitä ne foliolla ja nosta ne syrjään.
  33. Nosta simpukkaliemi takaisin liedelle. Kuumenna se ja lisää joukkoon
  34. simpukat. Anna niiden kuumentua noin 2 minuuttia. Lorauta lopuksi
  35. joukkoon tilkka sitruunamehua.
  36. Kokoa annokset. Asettele syvän lautasen pohjalle lohifilee. Nostele
  37. päälle muutama simpukka ja lusikoi päälle kastiketta. Koristele annos
  38. tuoreilla lehtivihreillä. Tarjoa heti.

Kuva galleriasta

mansikat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit