Mainokset

Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee

Mainokset

Luumuhyytelöity broilerinmaksapatee
 
Aineosat
  • 1 valkosipulin kynsi
  • lihalientä
  • 170 g pekonia
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 liivatetta
  • jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa
  • 400 g broilerinmaksaa
  • 1 dl luumuja
  • 2 rkl konjakkia tai brandya
  • jauhettua neilikkaa
  • 1 sipuli
  • mustaherukkahyytelöä
  • meiramia
Ohjeet
  1. Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa kalvot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota voissa hetken aikaa pannulla ja mausta sipuliseos. Anna jäähtyä. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma, mustaherukkahyytelö ja konjakki tai brandy. Kaada massa kahteen noin ½ l vetoiseen voideltuun vuokaan ja peitä vuoat huolellisesti foliolla. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin 1 h, kunnes patee on kiinteää. Anna pateiden jäähtyä ja vetäytyä seuraavaan päivään ennen koristelua. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna lihaliemi ja liuota liivatteet kuumaan lihaliemeen. Asettele luumut pateen pinnalle lomittain ja nostele lusikalla liivateseosta niiden päälle. Anna hyytyä kylmässä

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit