Mainokset

Luumuja viinivaahdossa

Mainokset

Luumuja viinivaahdossa
 
Aineosat
  • 1 sitruunan mehu
  • (runsas) valkoviiniä
  • 2 kpl keltuaista
  • 8 - 10 kpl tummaa tai vaaleaa luumua
  • 2 rkl sokeria
Ohjeet
  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele luumut lohkoiksi ja poista kivet. Jaa luumulohkot uuninkestäviin tarjoiluastioihin ja purista päälle sitruunanmehua.Vaahdota kiehumispisteessä vesihauteessa teräskulhossa tai kattilassa keltuainen, sokeri ja puolet valkoviinistä. Älä anna haudeveden kiehua.Lisää vaahdottamiseen lopuksi loput viinistä pienissä erissä koko ajan seosta voimakkaasti vatkaten. Kaada valmis kastike luumujen päälle uuninkestäviin astioihin ja pane annokset 3-5 minuutiksi 250 asteiseen uuniin.Annokset ovat valmiita kun kastikkeen väri on kauniin kellanruskea. Tarjoile heti.

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit