Mainokset

Luumulimput

Mainokset

Luumulimput
 
Aineosat
  • vettä
  • siirappia
  • 2 dl grahamjauhoja
  • öljyä
  • inkivääriä
  • 1 (50 g) hiivaa
  • siirappia ja 2 rkl vettä
  • (227 g) kivettömiä luumuja
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 tl suolaa
  • vehnäjauhoja
  • 1 rkl kuminoita tai anista hienonnettuna
Ohjeet
  1. Suikaloi luumut kattilaan. Lisää vesi ja kiehauta. Kaada seos taikinakulhoon. Lisää sekoittaen maitorahka ja jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää suola, siirappi, mausteet ja grahamjauhot. Sekoita hyvin.Alusta sekaan vehnäjauhot ja lisää alustamisen lopulla öljy. Kohota kimmoisa taikina huoneenlämmössä peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo sitten kolmeksi limpuksi.Leikkaa limppuihin pintaan ristiviillot ja kohota ne uudelleen pellillä.Pistele kohonneisiin leipiin tikulla muutama reikä, etteivät ne repeile uunissa.Kypsennä leivät 200-asteisen uunin alaosassa. Kypsymisaika on kahdelta limpulta noin 40 minuuttia, yhdeltä 30 minuuttia. Voitele limppujen pinta kesken kypsentämistä siirapin ja veden seoksella.

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit