Mainokset

Luumupiirakka

Mainokset

Luumupiirakka
 
Aineosat
  • 2 rkl perunajauhoja
  • kylmää vettä
  • fariinisokeria
  • 1 keltuainen ja valkuainen
  • sokeria
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 8 - 10 isoa luumua
Ohjeet
  1. Leikkaa rasva pienemmiksi paloiksi. Sekoita yleis- tai monitoimikoneen kulhossa sokeri ja jauhot. Lisää rasva pienissä erissä koneen käydessä. Kun seos muuttuu ryynimäiseksi, lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.Kääri taikinapallo kelmuun ja nosta viileään puoleksi tunniksi.Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi. Nosta toinen taikina kaulinta apuna käyttäen piirasvuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kevyesti vatkatulla valkuaisella, jottei pohja kostu täytteestä liikaa. Nostele taikinapohjan päälle luumun puolikkaat, ripottele pinnalle rasvanokareet, perunajauhot, sokeri sekä kaneli. Nosta toinen taikinalevy vuoan päälle, painele reunat ja siisti veitsellä. Pistele pintaan höyryaukkoja haarukalla ja voitele piirakka vatkatulla keltuaisella.Paista piirakkaa 175 asteessa 40–45 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit