Mainokset

Maa-artisokkakeitto

Mainokset

Maa-artisokkakeitto
 
Aineosat
  • 5 cm:n pala vihreää purjoa
  • vettäjasuolaa
  • 1 kg maa-artisokkia
  • (tuoretta minttua)
  • valko- tai mustapiipuria
  • Maizena-suurustetta vaaleille kastikkeille ja keitoille tai tilkka vettä ja ½ rkl maissitärkkelystä
  • (1 dl kermaa tai smetanaa)
  • sokeria
Ohjeet
  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että ne peittyvät ja ripaus suolaa. Keitä artisokat pehmeiksi ja lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa halkaistu ja huuhdottu pala purjoa.Soseuta maa-artisokat ja purjopala keitinliemineen. Kuumenna sose uudestaan kiehuvaksi ja lisää tarpeen mukaan vettä. Suurusta, mausta ja tarjoa sellaisenaan tai vaikka pannussa miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettujen patonkiviipaleitten kanssa. Maa-artisokkakeitto on ilman vihreää purjoa väriltään harmaata, mutta maultaan erittäin hyvää. Lisää vihreyttä saat minttusilpusta.

Kuva galleriasta

aamiaismakkarat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit