Mainokset

Macaron-leivokset resepti

Mainokset

Macaron-leivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 10 min
  3. Macaron-leivokset
  4. 25 kpl
  5. 1¼ dl sokeria
  6. 2 dl vettä
  7. 3 kpl valkuaista
  8. 2 dl tomusokeria
  9. 125 g mantelijauhetta
  10. Täyte
  11. 2 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
  12. Macaronien täytteeksi voit valita mitä tahansa kiinteää hilloa,
  13. valmista suklaalevitettä tai tuorejuustoa, jonka maustat
  14. haluamallasi tavalla.
  15. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen
  16. poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118
  17. °C).
  18. Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista
  19. kovahkoksi vaahdoksi.
  20. Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen
  21. käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se
  22. enää höyryä.
  23. Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe.
  24. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.
  25. Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän.
  26. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle
  27. pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta
  28. sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta
  29. marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa
  30. 1015 minuuttia.
  31. Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä
  32. varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä
  33. selkäpuoli alaspäin. Lisää vatsapuolelle täyte ja sulje toisella
  34. puolikkaalla.
  35. Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin
  36. päivän sisällä nautittuina.

Kuva galleriasta

lampaankylki

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit