Mainokset

Macaron Vadelmamacaronit resepti

Mainokset

Macaron Vadelmamacaronit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Vadelmamacaron-leivokset
  4. 30 kpl
  5. 100 g mantelijauhetta
  6. 180 g tomusokeria
  7. ⅙ tl elintarvikeväriä (punaista, jauhemaista)
  8. 2 kpl valkuaista (M-koko)
  9. Täyte
  10. ½ dl vadelmamarmeladia
  11. 1 rkl sitruunatahnaa (lemon curd)
  12. Sekoita mantelijauhot, puolet tomusokerista ja elintarvikeväri
  13. keskenään. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki sähkövatkaimella.
  14. Lisää tomusokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on
  15. kovaa ja kiiltävää.
  16. Sekoita mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon.
  17. Pursota taikinasta noin 2 euron kokoisia pyörylöitä leivinpaperin
  18. päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutaman kerran
  19. pöytää vasten, jotta leivonnaisten mahdolliset huiput laskevat. Anna
  20. pohjien levätä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  21. Näin macaronit hieman tasoittuvat ja saavat kuoren, joka rapeutuu
  22. uunissa. Paista macaroneja 150-asteisessa uunissa 1012 minuuttia. Anna
  23. jäähtyä hetki pellillä ja siirrä pohjat leivinpaperin avulla jäähtymään
  24. tasaiselle alustalle.
  25. Mausta marmeladi sitruunatahnalla. Levitä kahden leivospohjan väliin
  26. ohut kerros hilloa. Tarjoa heti tai säilytä tiiviissä rasiassa.
  27. Leivokset säilyvät mureina ainakin seuraavaan päivään.
  28. Mantelijauhoilla leivotuista macaroneista tulee tasaisempia kuin
  29. mantelijauheella, joka on rakenteeltaan hieman karkeampaa. Kummallakin
  30. saat macaronit kuitenkin onnistumaan.
  31. Sekoita jauhemainen elintarvikeväri hyvin
  32. tomusokeri-mantelijauhoseokseen. Värejä löydät hyvin varustetuista
  33. ruokakaupoista tai leivontatarvikeliikkeistä.
  34. Kokeile ohjeella erilaisia macaroneja. Värjää sitruunamacaronit
  35. keltaisella elintarvikevärillä ja käytä täytteeksi lemon curdilla
  36. maustettua sitruunatuorejuustoa. Tee suklaamacaroneja lisäämällä
  37. tomusokeri-mantelijauhoseokseen 1 tl kaakaojauhetta ja täytä leivokset
  38. hasselpähkinä-suklaalevitteellä. Lakritsitäyte syntyy sekoittamalla 100
  39. g sitruunatuorejuustoa ja 1 rkl lakritsikastiketta.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit