Mainokset

Majavakäärö Savuarominen pekonimajava resepti

Mainokset

Majavakäärö Savuarominen pekonimajava resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 3 t 30 min
  3. Savuarominen pekonimajava
  4. 6 annosta
  5. 2 kg majavanlihaa (selkää)
  6. 1 tl suolaa
  7. 1 tl mustapippuria
  8. 340 g pekonia
  9. 1 dl tuoreyrttiseosta (hienonnettuna, esim. timjamia, salviaa,
  10. rakuunaa)
  11. ½ tl suolaa
  12. ¼ tl mustapippuria
  13. Majavia metsästetään enimmäkseen kannan harventamiseksi, sillä eläin
  14. on melkoinen tuholainen asuinalueellaan. Siitä loihtii herkullista
  15. ruokaa, kunhan muistaa kypsentää lihan kunnolla läpikypsäksi. Muuten
  16. saa lautaselleen melkoisen sitkeää evästä.
  17. Poista majavan selkälihasta mahdolliset kalvot. Suolaa ja pippuroi
  18. liha.
  19. Nosta majavanselkä kinkkupussiin ja sulje pussi. Leikkaa pussin kulmaan
  20. reikä.
  21. Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Anna jäähtyä.
  22. Leikkaa lihat irti selkärangan molemmilta puolilta mahdollisimman
  23. isoina paloina. Irrota selkärangasta liha mahdollisimman tarkkaan.
  24. Ota puolet pekoneista ja levitä pöydälle limittäin noin 30 x 30 cm:n
  25. kokoiseksi levyksi. Ripottele puolet yrteistä pekonien keskelle. Nosta
  26. päälle majavanlihat pitkänomaiseksi keoksi. Lisää kasan päälle loput
  27. yrtit ja mausteet.
  28. Kääntele pekonien reunat lihakeon päälle. Peitä keko lopuilla
  29. pekoneilla siten, ettei lihaa näy mistään. Pane savustimeen pari
  30. kourallista leppälastuja ja pieni katajanoksa. Nosta rasvapelti
  31. paikoilleen ja sen päälle ritilä. Siirrä pekoniin käärityt lihat
  32. ritilälle. Savusta, kunnes pekonit ovat kypsiä. Voit vaihtoehtoisesti
  33. kypsentää kääröä 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  34. Tarjoa savuaromisen pekonimajavan kera perunalaatikkoa,
  35. valkosipulikermaperunoita tai höyrytettyjä kasviksia ja
  36. kermakastiketta.
  37. Majavan liha on tiukasti selkärangassa kiinni, ja irrottaminen on
  38. raakana hankalaa, ellei mahdotonta. Jos omistat painekattilan voit
  39. kypsentää selän myös siinä, jolloin kypsennysaika lyhenee.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit