Mainokset

Maksapatee Juhlava broilerinmaksapatee resepti

Mainokset

Maksapatee Juhlava broilerinmaksapatee resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 3 t
  3. Juhlava broilerinmaksapate
  4. 12 annosta
  5. 2 rkl rusinoita
  6. 2 rkl konjakkia
  7. 300 g broilerinmaksaa
  8. ½ kpl purjoa
  9. 2 rkl voita
  10. ½ tl suolaa
  11. ¼ tl pippurisekoitusta
  12. 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  13. 1 rkl appelsiinitäysmehua
  14. 3 rkl ruohosipulia (silputtuna)
  15. 50 g sulatejuustoa (rasvaa 9-12 %)
  16. 50 g voita
  17. 1 dl ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  18. Pane rusinat maustumaan konjakkiin. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja
  19. leikkaa ne pienemmiksi paloiksi (poista tarvittaessa kalvot). Kuumenna
  20. rasva pannulla ja lisää joukkoon maksapalat sekä purjo. Älä kypsennä
  21. maksaa aivan kypsäksi, vaan jätä sisältä aavistuksen verran
  22. punertavaksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon myös
  23. appelsiinikuoriraaste sekä -mehu.
  24. Soseuta maksa-purjoseos esim. monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi.
  25. Lisää joukkoon sulatejuusto ja voi.
  26. Anna koneen taas käydä, kunnes seos on tasaista. Lisää vielä
  27. ranskankerma sekä ruohosipuli ja sekoita tasaiseksi. Kaada viimeisenä
  28. rusinat liemineen ja sekoita kevyesti sekaisin. Tarkista maku ja lisää
  29. tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  30. Jäähdytä broilerinmaksamousse jääkaapissa. Tarjoa broilerinmaksapatee
  31. joko alkupalana makean limpun kanssa tai sellaisenaan karpaloilla
  32. koristeltuna joulupöydässä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit