Mainokset

Maksapatee Maalaismaksapatee resepti

Mainokset

Maksapatee Maalaismaksapatee resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Maalaismaksapatee
  4. 10 annosta
  5. 1 kpl porkkanaa
  6. 150 g juuriselleriä
  7. 1 kpl sipulia
  8. 4 kpl valkosipulinkynttä
  9. 1 dl kuivaa valkoviiniä
  10. 1 dl madeiraviiniä
  11. ½ rkl tuoretta timjamia
  12. 1 kpl laakerinlehteä
  13. ¼ tl valkopippuria (rouhittuna)
  14. 3 kpl munaa
  15. 100 g pekonia
  16. 500 g sika-nautajauhelihaa
  17. 250 g naudanmaksaa (jauhettuna)
  18. 2 rkl perunajauhoja
  19. 1 tl suolaa
  20. Kuori juurekset ja sipulit, leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pane
  21. juures- ja sipulikuutiot, valkoviini, madeira ja mausteet laakeaan
  22. pannuun tai kattilaan. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä.
  23. Erota munien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  24. Hienonna pekoni ja pane silppu, jauheliha ja maksa keltuaisten päälle
  25. kulhoon. Lisää kasviskuutiot (joiden joukosta timjaminoksa ja
  26. laakerinlehdet on poistettu), perunajauhot ja suola. Sekoita aineet
  27. tasaiseksi massaksi. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita
  28. vaahto lihamassaan.
  29. Kaada seos voideltuun pateevuokaan. Pane kansi tai folio päälle.
  30. Kypsennä maalaismaksapateeta vesihauteessa, 150-asteisessa uunissa noin
  31. 60 minuuttia.
  32. Nauti maalaismaksapatee karpalohyytelön tai valkosipulimajoneesin
  33. kanssa.

Kuva galleriasta

pizza

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit