Mainokset

Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi resepti

Mainokset

Manchego-pekaanipähkinäpiiras ja rosmariinisiirappi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Manchego-pekaanipahkinapiiras ja rosmariinisiirappi
  4. 15 palaa
  5. 6 dl vehnäjauhoja
  6. 2 tl leivinjauhetta
  7. ½ tl suolaa
  8. 250 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  9. 4 rkl vettä
  10. Täyte
  11. 200 g tuorejuustoa
  12. ½ dl ruokakermaa
  13. 3 kpl munaa
  14. 150 g kermajuustoa (manchego)
  15. 1 tl sitruunamehua
  16. ½ tl mustapippuria
  17. 1 dl pekaanipähkinöitä
  18. Rosmariinisiirappi
  19. 1 dl vettä
  20. 1 dl sokeria
  21. 1½ tl valkoviinietikkaa
  22. 2 rkl tuoretta rosmariinia
  23. Nypi keskenään sekoitettujen vehnäjauhojen, leivinjauheen ja suolan
  24. sekaan huoneenlämpöinen kuutioitu rasva. Lisää sekaan kylmä vesi ja
  25. sekoita nopeasti taikinaksi.
  26. Painele taikina ohueksi kerrokseksi voidellun irtopohjavuoan pohjalle
  27. ja reunoille ja pistele taikinapohjaan reikiä. Nosta taikina viileään
  28. noin puoleksi tunniksi. Esipaista taikinaa uunin keskitasolla 200
  29. asteessa noin 10 minuuttia.
  30. Yhdistä keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, raastettu juusto ja
  31. sitruunanmehu. Kaada seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Hienonna
  32. pähkinät terävällä veitsellä ja levitä täytteen pinnalle.
  33. Pane uuniin keskitasolle ja paista 3040 minuuttia, kunnes täyte on
  34. hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
  35. Pane kattilaan vesi, sokeri ja viinietikka. Kuumenna sekoittaen, kunnes
  36. sokeri liukenee. Lisää rosmariininoksat ja keitä seosta hiljalleen
  37. kokoon, kunnes seos hieman sakenee. Poista rosmariinit ja jäähdytä.
  38. Tarjoa siirappi piirakan kanssa.

Kuva galleriasta

omena

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit