Mainokset

Mansikka-raparperipaistos

Mainokset

Mansikka-raparperipaistos
 
Aineosat
  • vehnäjauhoja
  • 2 dl tavallista kidesokeria ja 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl hillosokeria TAI
  • muutama mansikka ja marenki tai kermavaahtoa
  • mansikoita viipaloituna
  • 1 ,5 dl (kahvikupillinen) kananmunaa
  • 1 ,5 dl sokeria
  • vettä
  • 3 - 5 raparperinvartta
Ohjeet
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo raparperinvarret ja poista niistä kuoret suikaleina päästä alaspäin vetäen, jos ne tuntuvat paksuilta. Paloittele varret pieniksi paloiksi ja kaada kattilaan. Lisää vesi.Kiehauta viisi minuuttia ja sekoita joukkoon Hillosokeri, joka sitoo irtoavaa mehua samalla, kun makeuttaa. Jos käytät tavallista sokeria, lisää se samalla tavalla, mutta sekoita joukkoon lisäksi perunajauhoja sen jälkeen, kun hiukan pehmennyt raparperiseos on jäähtynyt haaleaksi.Levitä raparperiseos laakeaan uunivuokaan ja viipaloi pintaan huuhdotut mansikat. Säästä muutama koristeluun. Vaahdota muna ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot. Kaada seos raparperin päälle.Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 10 minuuttia. Tarjoa paistos haaleana jälkiruokana. Lisäkkeeksi sopivat kerma, maito, jäätelö tai vaniljakastike.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit